Fortalizová, rodačka z Queensu, nastoupila do výtahu v pátek večer, aby poklidila domácnost investičního bankéře Warrena A. Stephense, který odjel na víkend pryč. Výtah se ale zasekl mezi druhým a třetím podlažím pětiposchoďové budovy a žena v něm zůstala uzavřena.

Olejomalba Archipa Kuindžiho s názvem Aj-Petri
Popadnout a rychle pryč. Rusové ukázali záběry krádeže obrazu za miliony

Hlášení o zaseknutém výtahu přijali hasiči až v pondělí dopoledne kolem desáté hodiny místního času (15:00 SEČ). Kdo na tísňovou linku zavolal, není známé.  Silně dehydratovaná žena byla následně převezena do jedné z místních nemocnic, informovala BBC.

Warren A. Stephens, majitel jedné z arkansaských bank, a jeho manželka Harriet uvedli, že Fortaliza je „již dlouhých osmnáct let váženou členkou rodiny“ a jsou rádi, že se jí nic horšího nestalo. Následně dodali, že udělají všechno pro to, aby se podobná situace již nikdy neopakovala.

Pohřešován 80 hodin

Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování. V New Yorku se však nejedná o ojedinělý incident. V roce 2005 uvízl ve výtahu v Bronxu i zaměstnanec čínské restaurace Ming Kuang Chen, který byl pohřešován přibližně 80 hodin. V roce 1999 zůstal další muž uvězněn ve výtahu na Manhattanu po dobu 40 hodin. Odhalily ho až záběry bezpečnostních kamer. 

Tříletý chlapec se ztratil v lese. Přežil díky společnosti „přátelského“ medvěda
Tříletý chlapec se ztratil v lese. Přežil díky společnosti „přátelského“ medvěda