Dnešní protesty začlay v poklidu. Lidé v davu zpívali Marseillaisu, tedy francouzskou hymnu, a na prezidentovu adresu provolávali Macrone, jdeme za tebou. K opakovaným střetům s policií začalo docházet, až když se průvod přiblížil k pařížskému Vítěznému oblouku.

Protesty takzvaných žlutých vest na pařížských Elysejských polích
Ve Francii opět demonstrovaly žluté vesty. Protestů se zúčastnilo 50 tisíc lidí

Zde utvořily policejní obrněné vozy bariéru, které měly zabránit průvodu, aby se dostal na blízkou slavnou třídu Champs-Elysees, kam byl zakázán vjezd automobilů. 

Bezpečnostní sily použily slzný plyn a vodní dělo, aby zatlačily zpět některé protivládní demonstranty, kteří po nich házeli kameny a další předměty. Pařížská policie uvedla, že  zatkla nejméně 53 osob. 

Ještě před zahájením akcí policie oznámila, že bylo kvůli nedovolenému držení zbraní zadrženo 24 lidí. Na pořádek v Paříži bylo v sobotu vyčleněno 5000 policistů.

Členové hnutí žlutých vest s pevností Brégançon v pozadí
Žluté vesty chtěly obsadit letní sídlo prezidenta Macrona. Vrátíme se, hrozí

Další tisíce lidí se sešli i ve městě Bourges ve střední Francii. Úřady zde zakázaly pořádat shromáždění v historickém centru, vyčlenily na to prostorné náměstí Séraucourt. I zde docházelo k ojedinělým střetům s policií, kdy některí lidé házeli na policisty předměty a zapalovali v historických úzkých uličkách odpadky. Většina protestujících se však chovala mírumilovně.

Protesty pokračují navzdory slibům vlády

Francouzi těmito protesty poukazují na své ekonomické problémy. V protestech pokračují, i když vláda ohlásila opatření na zlepšení jejich situace a příští týden chce zahájit celonárodní dialog.

Některé z minulých protestů provázelo násilí a ničení zejména pařížského centra.

Poničený radar nedaleko Paříže
Žluté vesty udeřily na silnice. Poničily radary a způsobily chaos v dopravě