"Naše samička Kalpana se ho snažila svádět, ale on je jednoduše moc líný a na její pokusy nijak nereagoval," řekl agentuře AFP kurátor zoo v Dillí. "Jednoduše řečeno je moc tlustý, aby se pářil, a tak ho pošleme zpátky," dodal s tím, že jaguár denně spořádá zhruba šest kilo buvolího masa.

Jaguáři nemají podle odborníků pevně dané období páření a mohou se spářit kdykoli během roku - tedy pokud mají chuť. Ošetřovatelé v zoo v Dillí uvedli, že Salmana nevážili, ale že je už od pohledu "mnohem těžší" než je běžných 100 kilogramů. A po několika pokusech se vzdali nadějí, že by mohl založit rodinu.

"Je žravější než tygři," svěřil se jeden z frustrovaných ošetřovatelů listu The Indian Express. "Je líný, nenažraný a baví ho jen se cpát a odpočívat," dodal.