Začala zde na pozici pracovníka v přímé péči, postupem času vystřídala další pozice – pedagog, vedoucí služeb a od roku 2011 je ředitelkou. Společnost Dobromysl vykazuje neuvěřitelné úspěchy na poli poskytování profesionálních sociálních služeb dětem, mladistvým a dospělým se zdravotním postižením z Berouna a širokého okolí, včetně podpory jejich rodin a pečujících osob. Za těmito úspěchy je podle slov Alžběty Pondělíčkové obětavá práce celého týmu.

A co je její vizí? Zajistit stabilitu organizace, udržet dostupnost a kvalitu profesionálních služeb minimálně ve stávajícím rozsahu, a tím posouvat hranice možností osob se zdravotním postižením usnadňující jim plnohodnotně žít. Ráda by svou činností přispěla také k odstranění negativního vnímání osob se zdravotním postižením. Mimo základní sociální služby se organizace snaží nabízet i pobytové akce v přírodě a širokou škálu odborných terapií, mezi které patří zejména arteterapie, muzikoterapie, hipoterapie, canisterapie, snoezelen, fyzioterapie a rehabilitace. Aby mohla organizace takové služby nabízet, je Alžběta Pondělníčková se svým týmem aktivní rovněž na poli pořadatelství benefičních kulturních a sportovních akcí, které významně pomáhají financovat činnost organizace.

Založila internetový obchůdek Povidlo.cz, kde je možné zakoupit výrobky ze sociálně-terapeutické dílny klientů. Rozsahem, rozmanitostí a četností těchto charitativních akcí přesahuje obvykle známou míru dobročinných beneficí. Díky tomu je dnes Dobromysl nejznámější obecně prospěšnou organizací berounského okresu i přilehlého okolí.

To je rozměr, který v pozici ředitelky vnesla do společnosti Dobromysl právě Alžběta Pondělíčková. „Díky práci jsem poznala hodně dobrého mezi lidmi, to je taková radost, která člověka dobíjí a motivuje," říká o své práci, které se naplno a obětavě věnuje. Snaží se žít zajímavý a aktivní život i mimo zaměstnání. Hodně čte, píše povídky o lidech. S dcerou loni ušly 350 kilometrů pěšky po Španělsku.

Hlasovat pro ni můžete ZDE.