Její absolventky je možné najít i mezi českými reprezentantkami v extralize. Pod vedením Ilony Baborákové není vůbec neobvyklé, že hráčky, které hrály v předcházející sezóně v kategorii elévek, postupují do vyšších kategorií a stávají se prakticky neporazitelnými. Iloniny svěřenkyně totiž berou florbal opravdu vážně, těší se na turnaje a zažívají jeden úspěch za druhým.

Ilona má mezi svými svěřenkyněmi autoritu, sleduje jejich prospěch ve škole a je na ně náročná i na hřišti. Ale i díky vlastní zkušenosti ve fotbale i dalších sportech dokáže hráčkám správně poradit, opravit a říct, kde je jejich prostor pro zlepšení. Samozřejmě nechybí ani pochvala za povedenou akci. Cílem je, aby hráčky florbal bavil, což je na hře následně i vidět.

Ilona se florbalovým svěřenkyním věnuje třikrát týdně, častokrát i na různých soustředěních s rodiči i během víkendu. Do toho navíc stíhá svou profesi učitelky na střední škole a dálkově studovat vysokou školu. Je velkou fanynkou české historie a touží se v této oblasti nadále vzdělávat.

Zároveň se stará o svou vážně nemocnou a tělesně postiženou maminku. Ilona Baboráková byla před rokem přijata do Síně slávy při akci Boleslavského deníku Sportovec roku.

Hlasovat pro ni můžete ZDE