"Končím. Šetříme síly i peníze na další sezonu, ta bude mnohem delší a důležitější," uvedla jednatřicetiletá Sudová v tiskové zprávě.

V celkovém pořadí Světového poháru je svěřenkyně trenéra Radka Herota sedmá bez šance zopakovat loňské třetí místo. "Možná klesnu někam k desítce, ale to nic neřeší," řekla Sudová, která v této sezoně byla druhá v Lake Placid a v Inawaširu.

Sudová v tomto ročníku absolvovala 11 závodů Světového poháru, dvakrát neprošla kvalifikací. Na mistrovství světa skončila sedmá v individuální jízdě a šestá v paralelní. "Každopádně to nebyla špatná zima," hodnotila Sudová.

"Vyzkoušeli jsme si v zimě všechno, co jsme potřebovali. Čtyřdenní závodní program, olympijskou sjezdovku i dvojnou helikoptéru a reakce rozhodčích na ni. Víme, na čem musíme pracovat, a taky víme, že na to je," řekl Herot.

Sudová možná ještě využije dobrých sněhových podmínek a bude pár dnů trénovat na Špičáku u Tanvaldu. "Pak si dám odpočinek. Celý duben určitě," plánovala. Poté začne s fyzičkou a v létě by měla znovu zamířit na kemp do Austrálie.