Hlavně Vítková znovu prokázala formu. Po třetí příčce z předchozího dílu Světového poháru v Oberhofu včera doběhla v závodě s hromadným startem znovu bronzová. Skvěle si poradila s nervy drásajícím finišem i Kanaďankou Rosannou Crawfordovou, na kterou v závěrečném kole ztrácela skoro dvacet sekund. V cílové rovince ji ale dohnala a nakonec i o 0,6 sekundy předčila. Klobouk dolů.

Gabriela Koukalová
Potvrzeno. Koukalová na hry do Koreje nepojede. Vynechá sezonu

Zatímco Vítková pádila do cíle, kolem trati nervózně poskakovali členové českého týmu, stejně jako početní fanoušci z tuzemska. „Jela jsem v takovém transu, že jsem vůbec neslyšela, co na mě křičí,“ popsala Vítková dramatický závěr závodu. „V posledním kole jsem už toho měla plné zuby, a tak jsem moc ráda, jak to dopadlo. Na Rosannu jsem si věřila, i když jsem jí předstihla až v samém závěru,“ dodala.

Famózní finiš

Kanaďanka Crawfordová včerejší závod zvládla jako jediná bez střelecké chyby. Vítková minula dvakrát, stejně jako vítězka Kaisa Mäkäräinenová a stříbrná Laura Dahlmeierová (Eva Puskarčíková chybovala pětkrát a doběhla až třicátá). Důležité bylo, že na poslední střelecké položce Vítková nezaváhala.

„Na závěrečnou položku jsem se snažila soustředit. Závod byl vyrovnaný a dalo se na ní hodně získat. To se potvrdilo,“ hodnotila biatlonistka, která se v průběžném pořadí Světového poháru posunula už na sedmou příčku.

Vít Přindiš.
Kajakář Přindiš: Úžasný rok. Nezajel jsem žádný špatný závod

„Od Veroniky to byl vyloženě super závod. Sice dvakrát minula terč, ale to nebylo až tolik rozhodující, protože na trati neuvěřitelně bojovala. V závěru mě překvapila, už jsem nevěřil, že tu Kanaďanku dá. Neuvěřitelně se zmáčkla,“ byl spokojený trenér Zdeněk Vítek.

Šlesingr v desítce

Závod s hromadným startem včera v Ruhpoldingu běželi i muži. Z českých biatlonistů skončil nejlépe Michal Šlesingr, který díky bezchybné střelbě doběhl osmý. Michal Krčmář byl šestnáctý, Moravec kvůli třem chybám při úvodní střelbě až osmadvacátý.

„Je to super výsledek,“ pochvaloval si Šlesingr, který se v Ruhpoldingu vracel k závodění po delší zdravotní pauze. Včera potvrdil, že je znovu schopný bojovat o nejvyšší příčky. „Zdejší závody ho zastihly v dobré pohodě,“ potěšilo trenéra mužské repezentance Michaela Málka.

Světový pohár pokračuje tento týden od čtvrtku do neděle v Anterselvě. A pak? Pak už přijde čas dramat pod olympijskými kruhy. Načasují Češi formu?

Rallye Dakar
Rallye Dakar bude o etapu kratší. Záplavy nedovolí v pondělí odstartovat