"Se vstupem do sezony jsem samozřejmě spokojená. Poprvé v kariéře jsem se dostala na pódium na pětistovce a poté jsem byla i třetí na kilometru," uvedla Erbanová před nadcházejícím závodem SP v Berlíně. "I nadále bych se chtěla motat někde vepředu. Na stupních se mi celkem líbilo, a kdybych to zopakovala, bylo by to super," doplnila s úsměvem.

Asijský vstup do seriálu, který začal v polovině listopadu v japonském Obihiru a v Soulu, se Erbanové vydařil. A to se před začátkem sezony obávala, že bude bojovat s technikou.

"Technicky to nikdy nebude stoprocentní. Bruslení je technicky a koordinačně velmi náročný sport a vždy bude co ladit. Ale pracuji na tom a zažívám si nové věci. Pokrok mě baví," uvedla Erbanová, která v létě opustila skupinu trenéra Petra Nováka a odešla do Nizozemska, kde se stala členkou týmu Continu.

Novák je ale zároveň reprezentačním koučem, takže ji při závodech formálně vede. "Jinak se před i po závodech pohybuju se svým týmem. Losování nebo akreditace vždy řešíme s Petrem," řekla Erbanová, která s nizozemským týmem i v dějištích závodů trénuje.

"Český tým potkávám v jídelně, šatně i na ledě a je vše je v pohodě," uvedla. Bez problémů prý vychází i s Martinou Sáblíkovou, kterou její odchod zaskočil. "Chvíli nám ale trvalo, než jsme se rozkoukaly v situaci, která je pro nás obě nová," přiznala Erbanová.