V lednu 2014 ovládla Ledecká v Rogle paralelní obří slalom a stejný závod je na pořadu i v sobotu. „Tenhle kopec má moc ráda, vždyť jsem tady poprvé vyhrála. Mám to spojený s nejkrásnějšími zážitky," řekla novinářům v předvečer závodu.

Na start půjde jako největší favoritka. V prvním závodu sezony obří slalom v italské Carezze ovládla, a to i díky změně prkna. Jezdí na mužském modelu. „Je to nejměkčí klučičí, který se dělá, ale hrana je delší a prkno stabilnější," ře­kla.

Jízdu na mužském prkně zvládá i proto, že kombinuje snowboarding s alpským lyžováním. „A sjezdovky jsou všechny tvrdý. Asi to mám tak v krvi nastavené a mám také sílu to utočit, potom to jede rychleji," líčila.

S kombinézou sklízí úspěchy

Dvacetiletá Ledecká je jedinou ženou na mužském prkně a s nadsázkou je Lidsey Vonnovou snowboardu. Americká hvězda používá mužské lyže a sjezdům dominuje. „Přesně to jsem si říkala. Kéž by," usmála se Ledecká.

Pánský snowboard používá jen v obřím slalomu. Zkoušela to i ve slalomu, ale hůře se jí v blíže postavených brankách rychle přenášela váha. „Kluci mají větší boty, tak je prkno širší a mě se to z hrany na hranu otáčí strašně pomalu," vysvětlila.

Od začátku sezony jezdí na snowboardu v kombinéze, v které vypadá jako komiksová superhrdinka a ohlasy jsou výborné. „Všem se hrozně líbí. Já sama jsem na prvním svěťáku chodila a koukala soupeřkám do zrcadlových brýlí, jak mi to sluší," řekla o oblečení na pozadí s nápisem „Kiss This" (Polib to).

Na lyžích se jí dařilo

Na snowboard se vrací po pauze vyplněné závody na lyžích. A vydařenými. Na Evropském poháru v Altenmarktu dojela s číslem 58 osmá ve sjezdu a přidala ještě dvanácté a 28. místo. V obřím slalomu skončila v Hochkaru na 29. pozici.

„Byla jsem strašně překvapená, jak mě sjezd bavil a jak mi šel. Od první tréninkové jízdy si to užívala," řekla Ledecká. Prožívala i novou situaci. Okolo ní se všichni bavili o tom, že to je ta snowboardingová mistryně světa a teď jede na lyžích. „Je to pro ně zvláštní. Je to pěkný, když o mně někdo takhle mluví, ale já to nevnímám. Když jsem na lyžích, tak nemyslím, že bych měla úspěchy v jiném sportu," řekla Ledecká.

Na snowboard si před SP v Rogle zvykala tři dny při tréninku v Ramsau. „Z lyží na snowboard to jde rychleji, ale trvá to tak dva dny, než si zvyknu a začnu zase jezdit jako já," řekla Ledecká. Trenéři si z ní občas dělají legraci, že jezdí jako lyžařka na snowboardu nebo naopak. „Ani jedno není dobrý," uvedla Ledecká.

Snowboard i lyže má stejně ráda a stále sní o tom, že na olympiádě pojede obě disciplíny. A vždy, když jednu z nich zrovna nedělá, po druhé se jí stýská. „Teď jsem se po lyžích už těšila na pocit, jak pojedu jen po jedné hraně," řekla.