Šlesingr patřil k nejlepším střelcům a po čtyřech ležkách i stojkách musel jen na tři trestné okruhy. Za Šipulinem, který udělal šest chyb, nakonec zaostal o necelých čtyřicet vteřin a na třetího Jevgenije Garaničeva ztratil přes 28 vteřin.

"Bylo neobvyklé běžet dvacet kilometrů a osmkrát střílet. Podmínky nebyly kvůli teplému počasí jednoduché, ale byly pro všechny stejné a s výsledkem jsem spokojen," řekl osmý muž Světového poháru Šlesingr na webu ťumeňské arény.

Moravec udělal na střelnici pět chyb a cílem projel o 2:50 minuty později než Šipulin. "Megamasstart na 20 km a osm položek - v Rusku je možné vše," psal trojnásobný medailista z letošního mistrovství světa před závodem na sociálních sítích.

Souboj žen vyhrála Domračevová o 24 vteřin před Darjou Virolajnenovou z Ruska. Třetí dojela Finka Kaisa Mäkäräinenová. Vítkové se nedařilo střelecky, minula celkem desetkrát, osmkrát z toho v leže a dojela až 3:44 minuty po vítězce.

Pozvánku na exhibici měla z českých hvězd i Gabriela Soukalová, která ale nabídku odmítla a užívá si dovolenou s přítelem Petrem Koukalem v Dubaji.