Kvalifikaci pro závod v Oberstdorfu zvládla dvojice Čechů. Vedle Koudelky se v prvním kole představil i Viktor Polášek, ovšem skok mu nevyšel podle jeho představ, ve dvojici s Polákem Kotem prohrál a daleko byl i postup mezi pětkou šťastných poražených. Koudelka si vedl lépe, když svého soupeře Kevina Bicknera z USA porazil a do druhého kola nastupoval z jednadvacáté příčky. Podruhé už ale nedokázal zopakovat výkon z prvního dějství a propadl se na 26. místo.

Po prvním kole vedl s náskokem téměř osmi bodů díky skoku do vzdálenosti 138 metrů Japonec Rjoju Kobajaši. Aktuální lídr Světového poháru nenechal nic náhodě a vítězství v Oberstdorfu si pojistil pokusem o délce 134 metrů. Nakonec jej od druhého Geigera dělilo přes deset bodů. Třetí místo si odváží Polák Kubacki.

Kobajaši tak v Německu navázal na úspěšné Turné z minulé sezóny, když se mu podařilo ovládnout všechny čtyři závody. Další díl letošního ročníku je na programu na Nový rok, už o den dříve se v Garmisch-Partenkirchenu uskuteční kvalifikace. 

Filip Sakala na můstku v polské Wisle
Vzpomínky na slávu ožívají. Na Turné se po letech vrací jméno Sakala
Roman Koudelka. Ilustrační snímek
Co čekat od skokanů? Češi mohou na Turné čtyř můstků pouze překvapit