„Bylo to spíš minizranění. Naštěstí jsem si ho nevyhodil celé, ven vypadlo jen mírně. Doktor říkal, že tam nebylo nic natažené ani přetržené," vrátil se šestadvacetiletý rodák z Brna k situaci, při níž ztichla hrůzou celá hala v Katovicích.

Přes svátky si odpočinul doma, pak se vrátil do zámoří. Pod gruzínským trenérem Rafaelem Arutjunjanem, do jehož skupiny krasobruslařů se zařadil vloni v létě, pokračoval v další přípravě. „Po třech dnech jsem mohl na led a za týden i skákat. Po Novém roce jsem už trénoval normálně," vyprávěl včera v Ostravě, kde ho tento týden čeká první vrchol sezony.

Do dějiště mistrovství Evropy přiletěl z Los Angeles v pondělí. „Šestnáct hodin je dlouhý let, ale myslím, že jsem si to docela dobře načasoval. Včera jsem usnul v deset a spal až do rána," liboval si Březina.

Také čtěte: Opona ME v krasobruslení se zvedá. Zaútočí Březina v Ostravě na medaili?

Verner cítí formu

S přelety mezi kontinenty bronzový medailista z evropského šampionátu v roce 2013 problém nemívá. „Závodím až v pátek a v sobotu, takže času je dost. Všichni říkají, že nejhorší je třetí den, což vychází na čtvrtek. To je den před kraťasem, takže si myslím, že budu v pohodě."

V Ostravě se hned po ránu vydal na led. „Na to, že jsem přiletěl včera, byl první trénink docela pěkný. Všechno šlo tak, jak jsem si představoval. Myslím, že to bude dobré," usmál se desátý muž z olympijských her ve Vancouveru 2010 i Soči 2014.

„Je v dobré formě, trojité axely lítaly z jedné strany na druhou a ve velmi hojném počtu," konstatoval Tomáš Verner, český mistr Evropy z roku 2008, který jeho trénink sledoval.

Napraví loňské zklamání?

„To jsem si nemohl nechat ujít, když jsem tam stál s Jirkou Bělohradským. Je hezké, že máme v mužské kategorii dva zástupce," pochvaloval si Verner, jehož svěřenec usedl v prosinci na uvolněný český trůn.

Čtěte také: Jak vypadá zákulisí ME v krasobruslení? Tomáš Verner vám to prozradí

Loňské mistrovství Evropy skončilo pro Březinu zklamáním, byl desátý. Odjede z Ostravy s lepší náladou? „Připravil jsem se jinak," řekl zkušený reprezentant. „Poslední tři týdny jsme hodně jezdili programy - celky, kusy, kousíčky, dva skoky, tři skoky i všechno dohromady, abych byl připravený na všechno," vylíčil Březina, čím se v minulých dnech zabýval v Los Angeles.

V Ostravě ještě nikdy předtím nezávodil. „Možná to bude o to jednodušší," usmál se krasobruslař, který by rád navázal na úspěch ze Záhřebu 2013.