Důvod? Dvojnásobná olympijská vítězka tam ve středu pojede sjezd a ve čtvrtek poprvé od šokujícího triumfu v Pchjongčchangu i superobří slalom.

Nač ten spěch? Už dnes je ve švédském zimním středisku na pořadu první sjezdařský trénink.

Vraťme se ale ještě do Scuolu, kde Ester Ledecká toužila jako vždy po vítězství. „Před startem jsem celkové prvenství neřešila. Přistupovala jsem k tomu jako ke každému jinému závodu. Šla jsem od jízdy k jízdě a od brány k bráně,“ poznamenala dvaadvacetiletá královna zimních disciplín.

Ester Ledecká.
Zlatá i křišťálová. Ledecká si po olympiádě podmanila i Světový pohár

„Jízdy byly hodně vyrovnané, holky jezdily fantasticky. Tahle výhra mě stála spoustu sil,“ vykládala rodačka z Prahy, která byla ve Scuolu druhá v kvalifikaci a postupně předčila Slovinku Glorii Kotnikovou, domácí Julií Zoggovou, Rakušanku Claudii Rieglerovou a Rusku Aljonu Zavarzinovou.

Vyrovnaný finálový souboj vyhrála Ledecká o pouhé dvě setiny sekundy.

„Paráda!“ jásala členka Dukly Praha. „Vyhrát Světový pohár je úplně něco jiného než olympiádu. Jde o výsledek celosezonní práce, kdežto tam se musí všechno sejít v jeden den. Musím poděkovat týmu. Všichni odvedli fantastickou práci, bez nich bych nic nedokázala.“

ZÁVODY SI CHCE UŽÍT. A VYHRÁT

Její sezona s olympijskými triumfy ve dvou odlišných disciplínách a čerstvým velkým křišťálovým glóbusem ve snowboardingu se dá označit za fantastickou.

„Jsem ráda, že se takhle vyvíjí. Asi je o chloupek lepší než ta předešlá… Měla jsem taky v úmyslu se zlepšit. Proto sport dělám. Jsem ráda, že se mi daří a posouvám se dopředu,“ vykládala.

Na nadcházející lyžařskou výzvu se bude snažit připravit co nejlíp.

Ester Ledecká. Dvojnásobná zlatá medailistka.
Soukromý letoun. Ledecká finišuje na dvou frontách. Je to složité, ví Bank

„Obvykle máme mezi snowboardovými a lyžařskými závody o něco víc času, ale takhle to vyšlo a nedá se s tím nic dělat. Jsem pyšná na svůj tým, že jsme se dokázali nominovat do Aare. Hrozně se tam těším. Udělám všechno pro to, abych se přešupačila na lyžařku a něco zajela,“ říkala Ledecká před sobotním odletem.

„Ve finále si chci závody užít a zároveň se budu snažit vyhrát. Tak jako vždycky. Uvidíme, jak to půjde. Ve Švédsku jsem nikdy nebyla, půjde zase o novou zkušenost,“ líčila Ledecká.

Z prvního startu po senzační výhře v super-G na korejské olympiádě nemá obavy. „S týmem se nám daří po celý rok zůstat v bublině, nevzrušujeme se jen tak kvůli něčemu.“

Sezona tím pro Ledeckou ovšem ještě nekončí. Po Aare má v plánu v sobotu i poslední závod snowboardingového Světového poháru ve Winterbergu a pak chce dál lyžovat.

Co myslíte, bude pohádka pokračovat?

Ruští sportovci nastoupili kvůli dopingovému trestu pod olympijskou vlajkou.
Otočit list? Ruský doping stále straší