„Jsme tady tři dny a byly trochu divoké. Musely jsme trénovat i v dešti,“ řekla Ester novinářům před startem v Carezze, kde před pěti lety jako ještě téměř neznámá odjela svůj první světový pohár.

Po dvou letech vyměnila prkno, na které si pomalu zvyká. „Věřím, že bude rychlejší. Uvidíme v závodě, jak se rozjezdím a jak se budu cítit. Je tam jeden hodně prudký úsek, asi nejprudší,  co se v poháru jezdí. I když se to v televizi asi nezdá,“ povídala dívka, jejíž mírnou nevýhodou bude, že mnohem víc mají na prkně natrénováno soupeřky.

Jonáš Ledecký vytvořil speciální design pneumatik pro sestru Ester a další známé lyžaře.
Na barevných gumách. Jonáš Ledecký je namaloval pro sestru Ester

Ty zapomenou na úctu, jakou jí projevily po setkání v Carezze. „Všechny mi blahopřály včetně trenérů k úspěchům v Kanadě, prý je to úžasné. Udělaly mi obrovskou radost. Ale tím, že mají víc naježděno, to bude v Carezze specifické. Uvidíme, budu se soustředit na každou bránu,“ slíbila Ester Ledecká.

Ta je šťastná, že stále více ukazuje svoje kvality i v alpských disciplínách, na které je přece jen upřena větší pozornost. Snowboard si ale vzít nenechá. „Výsledky mi udělaly fakt radost, že se moje příprava projevila, že se posouvám. Ale jak jsme si předem řekli, jakou cestou se chceme vydat a tou půjdeme,“ zahnala úvahy nad jejím přestupem pouze k lyžím.

Jako první se s pochodní v Jižní Koreji proběhla krasobruslařka Jo Jong, která loni v 11 letech vyhrála národní šampionát.
Bude válka? Na olympijský Pchjongčchang se valí trable