"Bavili jsme se o tom, ale nic jsme ještě nerozhodli. Federace se tím bude zabývat na listopadovém zasedání," citovala agentura Reuters ředitele ženského Světového poháru Atleho Skaardala. "Musíme zvážit, jestli něco takového pravidla povolují a také jestli to má vůbec smysl," dodal. Podle expertů je totiž možné, že vítězka sjezdu z olympiády ve Vancouveru bude až o pět vteřin pomalejší než nejrychlejší závodníci.

Vonnová chce dát mužskému sjezdu v Lake Louise přednost před ženským slalomem a obřím slalomem, který se ve stejnou dobu 24. a 25. listopadu pojede v Aspenu. "Je to komplikovaná záležitost. Kdybychom to povolili, měla by Vonnová obrovskou výhodu oproti jejím soupeřkám, protože by si zatrénovala na stejné trati, kde se o týden později pojede ženský závod," přidal Skaardal.

Sedmadvacetiletá Vonnová je hvězdou ženského lyžování a během dosavadní kariéry vyhrála 53 závodů Světového poháru. V minulé sezoně se navíc ziskem 1980 bodů stala novou rekordmankou mezi ženami a pouhých 20 bodů ji dělilo od absolutního bodového maxima Rakušana Hermanna Maiera.