Jonáš Ledecký už pro svou sestru Ester v minulosti maloval. Ať už to byla závodní kombinéza, nebo speciální polep vozu jejího týmu. Ten bude mít teď i speciální pneumatiky od firmy Continental, která zakázku zadala.

Jonáš Ledecký vytvořil speciální design pneuomatik pro sestru Ester a další známé lyžaře. Zdroj: AMI CommunikationsMalíř ještě takový úkol nedostal, přesto si podle obrázků poradil skvěle. Vznikly dva jedinečné pláště s motivy právě Ester. „Vystupuje na nich jako komiksová superhrdinka, postava s nadlidskými schopnostmi, která na snowboardu, podobně jako Silver Surfer, létá vesmírem,“ vysvětluje Ledecký mladší.

Malba na pneumatiku po něj byla i technickou výzvou. Původně chtěl na plášť malovat olejovými fixami, ale kvůli použití terpentýnu jako ředidla mu druhá vrstva nátěru mazala tu předchozí. „Nakonec jsem musel sáhnout po akrylových barvách,“ přibližuje postup Jonáš Ledecký, který musel bojovat i se svou vrozenou barvoslepostí. „Omylem jsem si koupil zelené fixy, které jsem musel do obchodu vrátit,“ říká.

První z pneumatik je letošní zimní novinka Continental WinterContact TS 860 S. Jonáš na její běhoun nanesl zlato-stříbrný motiv, jenž fanoušci dobře znají z Esteřiny kombinézy. Bočnice pak tvoří komiks s tradičními hláškami a také dva portréty slavné snowboardistky, která se věnuje i sjezdovému lyžování. Na plášti pak Ester rozjímá před startem.

Jonáš Ledecký vytvořil speciální design pneuomatik pro sestru Ester a další známé lyžaře. Zdroj: AMI CommunikationsNa druhé pneumatice, klasické Continental AllSeasonContact, rozráží Ester svým showboardem vesmírné nekonečno. „Tady jsem se inspiroval staršími Esteřinými dresy, které byly červeno-stříbrné, a také klasickými pneumatikami s bílými bočnicemi,“ popisuje svoje dílo Jonáš.

Jeho dílo pochopitelně Ester sledovala a před závody Světového poháru Deníku potvrdila, jak moc se jí líbí zejména barevnější varianta. "Zaujala mě meditující holka uprostřed. Nicméně skvělé jsou obě, povedly se mu," usmála se Ledecká. 

Pneumatiky si nemůžete pořídit ve volném prodeji, ale jednu z nich získat můžete, společnost totiž během ledna vyhlásí dobročinnou aukci. Druhá pneumatika bude podle slov Juraje Ižvolta, šéfa divize Marketing Continental Barum s.r.o., vystavena v české centrále společnosti Continental Barum v Otrokovicích.

„Během zimy odjezdíme tisíce kilometrů v náročných vysokohorských podmínkách, za nízkých teplot i v hlubokém sněhu. Jsme zvědaví, jestli tyhle pneumatiky v takovém zápřahu potvrdí svoje výsledky z řady nezávislých testů,“ říká manažer Ester Ledecké, Viktor Valta.