Rozhodila vás reakce publika při první stojce ve stíhačce?
Je mi jasné, že diváci si přejí úspěch domácího závodníka. Ale já jsem nic nevnímala, bylo to o mých chybách. Ve stojce jsem netrefila tři terče, proto se dostavil můj dosavadní nejhorší výsledek v této sezoně (sedmé místo pozn. aut.). Nic jiného v tom nehledejte, atmosféra během celého víkendu byla nádherná.

Nahecovalo vás zmiňované sedmé místo?
Dá se říci, že ano. Na střelnici to sice zase nebylo úplně ono, ale běžecky jsem měla svůj super den. Neuvěřitelně mě bavilo, když jsem stahovala tak velkou ztrátu. Před závodem jsem se snažila zmobilizovat všechny síly, co ve mně jsou. Fungovalo to skvěle.

Věřila jste, že se po druhé stojce dokážete vecpat na pódium?
Fanoušci asi ode mě, jako od vedoucí ženy Světového poháru, očekávali aspoň jednu bednu. Cítila jsem, že mám skvěle připravené lyže. Za to mohu servis- manům jen poděkovat. Proto jsem, věřila, že to je možné. To byl klíč k úspěchu.

Na Gabrielu Koukalovou jste ztrácela na startu pětadvacet sekund, v cíli to byly necelé čtyři…
Na výhru to ale nebylo. Doufala jsem v bronz, a pak porazila i Dorotheu (Wiererovou), které se moc dobře nejelo. Jsem šťastná, povedlo se mi něco velkolepého. Beru to jako úspěšný víkend.

To jste v závěru ani necítila únavu? Ženy závodily třikrát během tří dnů.
Ale cítila. Tři závody ve třech dnech jsou vždycky těžké, ale pro všechny to je stejné. Teď nás čeká volno, bude dost času dobít baterky.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci byli úžasní, rozplýval se v Novém Městě suverén Fourcade