"Zvolení viceprezidentem Mezinárodní lyžařské federace je pro mne ohromnou poctou. Jsem velmi rád, že mohu ve strukturách FIS pracovat na takto prestižní pozici. Velkou osobní výzvou je navázat právě na Janeze Kocijančiče, který byl velkou osobností a mým dlouholetým mentorem," uvedl v tiskové zprávě Kumpošt, který byl do role viceprezidenta zvolen jednohlasně předsednictvem FIS.

V areálu sportovního centra ministerstva vnitra Olympu v pražské Stromovce je v provozu nový trenažér na pilování startů pro bobisty.
Bobisté myslí na velkou medaili. I díky trenažéru

Sedmapadesátiletý Kumpošt je předsedou dozorčí rady Svazu lyžařů ČR, v Mezinárodní lyžařské federaci působí od roku 1989 a posledních deset let je členem předsednictva FIS. V letech 2010-13 vedl úsek severské kombinace.

Aktuálně vede pracovní skupinu, jejímž úkolem je zajištění nejefektivnějšího zavedení zákazu používání fluorovaných vosků do všech lyžařských a snowboardových disciplín, a pracovní skupinu pro koordinaci aktivit klasických disciplín FIS.

Kongres FIS se měl původně konat letos začátkem října v Curychu, ale kvůli pandemii koronaviru byl odložen na 5. června 2021 do slovinské Portorože.

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká (na snímku z 19. května 2017) získala 17. července 2020 cenu Král bílé stopy.
Střídání na trůnu. Královnou bílé stopy je po Samkové znovu Ledecká