Počasí se proti pátku umoudřilo. „Nesněžilo, ani nepršelo, jak slibovala předpověď. Jezdilo se mi dobře,“ říkala třiadvacetiletá Češka ve sluncem zalitém areálu v Krušných horách.

Rodačka z Prahy byla spokojená asi tak napůl. „S jízdami určitě, ty se mi vydařily. Škoda, že se mi nepovedlo udržet šestku. Top 10 je ale pořád dobrý výsledek. A sedmé místo v seniorské konkurenci je moje letošní nejlepší umístění,“ shrnula své dvoudenní vystoupení.

Po chumelenici doháněla Fernstädtová pomalejší starty. Po polovině šampionátu je šestá
Fernstädtová doháněla pomalejší starty. Po polovině šampionátu je šestá

I přes to, že ve druhé sobotní jízdě zajela vůbec druhý nejrychlejší čas, ztrátu již dohnat nemohla. Tak jako obvykle doplácela na pomalejší začátky jízd. „Vím, na čem pracovat. Zlepšit starty je úkol na léto, aby to bylo v příští sezoně lepší,“ slibovala Anička.

Mistryní světa se Němka Tina Hermannová, která získala už třetí zlato v kariéře. Na první místo se dostala až poslední jízdou. V dramatickém finále se jí povedlo předstihnout Švýcarku Marinu Gilardoniovou.

Selfie i autogramy


Finálová jízda v Altenbergu byla pro Aničku poslední v sezoně. Když se za ní skeletonistka s česko-německými kořeny ohlédla, hledala pozitiva. „Celkově jsem skončila devátá ve světovém poháru, potřetí za sebou jsem se stala juniorskou mistryní svatě a dneska to taky šlo,“ usmála se.

„Děkuji moc za podporu. Přijela sem spousta českých fanoušků. Mám tu rodiče, kámoše. Bylo to moc fajn, cítila jsem podporu,“ culila se a rozdávala autogramy a neodmítala selfie se svými příznivci.

Skeletonistka Anna Fernstädtová
V posledním závodě sezony zkusím zabojovat, říká skeletonistka Fernstädtová