"Toužíme po tom a vyvíjíme snahu získat Světový poháru zpět už několik let a hlavně ho chceme mít pravidelně," řekl Aleš Krýzl, předseda úseku alpských disciplín Svazu lyžařů ČR, na dnešní tiskové konferenci před startem blížící se zimy.

Češi vyvíjejí společnou snahu se slovenskou asociací a zároveň ve spolupráci s provozovatelem středisek Špindlerův Mlýn a Jasná ve Vysokých Tatrách, kde by se měl konat ženský SP v roce 2016.

"My věříme v rok 2018, to vypadá nadějně a rok 2017 by byl příjemný bonus. Snahou je se po dvou letech střídat," řekl Krýzl.

Špindlerův Mlýn pořádal slalomy a obří slalomy žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008 a v březnu 2011. Premiéra Světového poháru v Krkonoších se měla původně konat už v prosinci 2003, ale plány organizátorů překazil nedostatek sněhu.

"Jsme spokojeni s tím, že se jedná jen o březnový termín, protože prosincové závody byly problémové se sněhem a prožívali jsme stresy, jestli to bude, nebo nebude. Březnový termín nám v tomhle ohledu dodává klid," řekl Krýzl.