Čtyřicetiletý Američan se v neděli společně se svojí manželkou, někdejší profesionální beachvolejbalistkou Morgan Beckovou, zúčastnil večírku u svých sousedů. Během návštěvy spadla Emeline Grier nešťastnou náhodou do bazénu.

Přivolaní záchranáři sice zkoušeli devatenáctiměsíční holčičku resuscitovat. Po převozu do nemocnice v Orange County ale zemřela. Zatím není známo, proč dítě spadlo do bazénu, ani jak dlouho v něm bylo.

MS ve sjezdovém lyžování: Super-G a smolař Bode Miller s rodinou
Miller po zranění uvažuje o konci kariéry: Nepotřebuji pompézní odchod

K tragédii se již na sociálních sítích vyjádřili oba rodiče. „Jsme zdevastovaní. Nikdy by nás ani ve snu nenapadlo, že budeme muset čelit takto obrovské bolesti. Nikdy nezapomeneme na její lásku, světlo a duši. Naše malé děvčátko milovalo život a každý den prožívala naplno,“ napsali ve společném prohlášení Bode Miller a jeho manželka.

Zdrceným rodičům na twitteru okamžitě kondolovala jiná americká hvězda sjezdového lyžování Lindsey Vonnová. „Zničující novinky. Mé nejhlubší kondolence tobě a tvé  rodině Bode,“ napsala na svém oficiálním účtu.

Legendární sjezdař se s Morgan Beckovou oženil na podzim 2012. Kromě Emeline Grier mají ještě tříletého syna a očekávají další přírůstek. Další dvě děti má Miller z předchozích vztahů.

Američan Bode Miller patří mezi největší lákadla letošního Světového poháru.
Miller před Kitzbühelem: Na startu mám strach