Po dvou závodech na MS, který začal organizačně nepovedeným super-G žen v úterý, jsou stále bez medaile domácí Rakušané. Dosud nejlepší výsledek pro pořadatelskou zemi udělal Hannes Reichelt, který byl ve středu čtvrtý se ztrátou 33 setin na medaili. Ligety vyhrál o 20 setin, Svindal na něj ztratil 22 setin.

Ligety dosud měl medaili z mistrovství světa pouze z obřího slalomu. Loni v Ga-Pa vyhrál a před čtyřmi lety ve Val d'Isere byl bronzový. V super-G na obou předchozích šampionátech do cíle po chybách nedojel, ve Světovém poháru byl v této disciplíně zatím jen jednou na pódiu.

Rozhodlo držení linie

"Tento kopec mi ale sedí," radoval se Ligety. "Vyhrál jsem to ve spodní části, jel jsem ne úplně hezky na pohled, ale bylo to účinné. Udržel jsem ideální linii, což rozhodlo," řekl nový šampion.

Dosavadním nejlepším výsledkem De Tessierese na MS je deváté místo z obřího slalomu v Garmischi. V super-G byl nejlíp ve Val d'Isere jedenáctý. "Je to neuvěřitelné," prohlásil Francouz, který se dostal do nominace až na poslední chvíli. "Ta medaile je zázrak, když vím, že stojím mezi dvěma legendami tohoto sportu," kroutil hlavou De Tessieres.

Svindal platil za největšího favorita, vždyť v této disciplíně vyhrál letos tři ze čtyř závodů Světového poháru a jednou byl druhý. "Mohl jsem vyhrát, s číslem 22 to ale bylo těžké. Taky jsem jel na riziko a z toho pramenilo několik chyb. Ale jsem rád i za bronz," ujistil přítel americké lyžařky Julie Mancusové, která byla v úterý rovněž třetí.

Vráblík ztratil přes pět vteřin

Obhájce titulu Ital Christof Innerhofer obsadil sedmé místo. Český reprezentant Martin Vráblík ztratil na vítěze 5,34 sekundy a byl dvaačtyřicátý, Ondřej Berndt byl o další dvě sekundy pomalejší a obsadil 55. místo z 82 startujících.

Dosavadním nejlepším výsledkem De Tessierese na MS je deváté místo z obřího slalomu v Garmischi. V super-G byl nejlíp ve Val d'Isere jedenáctý.

Svindal platil za největšího favorita, vždyť v této disciplíně vyhrál letos tři ze čtyř závodů Světového poháru a jednou byl druhý. Obhájce titulu Ital Christof Innerhofer obsadil sedmé místo.

Na startu jsou také dva čeští závodníci Martin Vráblík a Ondřej Berndt.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Schladmingu (Rakousko):

Muži - superobří slalom: 1. Ligety (USA) 1:23,96 min., 2. De Tessieres (Fr.) -0,20, 3. Svindal (Nor.) -0,22, 4. Reichelt -0,55, 5. Mayer (oba Rak.) -0,95, 6. Pinturault (Fr.) -1,03, 7. Innerhofer (It.) -1,09, 8. Baumann (Rak.) -1,21, 9. Theaux (Fr.) -1,25, 10. Streitberger (Rak.) -1,34, ...42. Vráblík -5,34, 55. Berndt (oba ČR) -7,34.