"Lyžování mi trochu začíná chybět, ráda tu příležitosti využiju," uvedla na úterním setkání s novináři Vrabcová Nývltová. Kdysi si slíbila, že Jizerskou padesátku určitě poběží, premiéru však chtěla nechat až na dobu po kariéře.

"Speciálně se na to připravovat nebudu, běhání je důležitější, ale chci si to projet pro zábavu. Uvidíme, jestli se projeví závodnické srdíčko a budu se prát o umístění, nebo si to jen užiju," přemítala.

Nyní je však ve stavu, kdy na běh na lyžích připravená není. Nechodí do posilovny, nemá tudíž sílu na soupaž. A na předvánočním soustředění v Livignu jezdila hlavně bruslením, nikoli klasickou technikou.

"Zatím se kloním k tomu, že to bude spíš ta kratší trať. Ale v polovině ledna jedu do Livigna na soustředění, budu jezdit víc, takže uvidíme," prohlásila dnes. "Soupaž při běhání nepoužívám," upozornila s úsměvem.

Lyžování dál sleduje

Přestože se upnula k běhání předloni a hned začala sbírat úspěchy na půlmaratonských a maratonských tratích, lyžování dál sleduje. Obzvlášť po začátku nové sezony. "Vím, jak se to vyvíjí, jaká jsou nová pravidla o zkracování holí na soupaž, nevypadla jsem z toho," ujistila.

Navíc v Jizerských horách trávila ještě jako lyžařka spoustu času. "Takže vím, co mě zhruba tak čeká," prohlásila pátá žena ze skiatlonu na OH v Soči v roce 2014. "A už jsem jela i pár laufů," dodala.

Dostala pozvánku na krosový závod

Zároveň ale potvrdila, že běhání zůstává i pro příští sezonu její prioritou. "Nikdy neříkej nikdy, ale v tuhle chvíli to tak je," uvedla Vrabcová Nývltová. I proto má v plánu závod na druhý svátek vánoční, na Silvestra poběží v Německu a na 7. ledna dostala dokonce pozvánku do týmu Evropy na krosový závod Great Edinburgh Xcountry. "Koukala jsem na to dost překvapená," přiznala.

Lyžování má ale stále v srdci a je možné, že v další zimě si lyžařských závodů dopřeje víc. "Chtěla jsem jet něco malého už letos, ale když přišla nabídka na Jizerskou padesátku, tak jsem se rozhodla," vysvětlila. A když si vzpomene na nejslavnější olympijskou sezonu, rozzáří se jí oči. "Vidím, kde jsou ty holky, s nimiž jsem závodila. Přemýšlím, jestli bych jim stačila, nebo jestli se ony hodně posunuly. Skrytá motivace by tam byla," pousmála se.

ČTĚTE TAKÉ: Byl to úplně skvělý závod. Užila jsem si ho, zářila po rekordu Vrabcová