Způsobů, jak prodlevu turbodmychadla u přeplňovaných motorů eliminovat, je hned několik. Automobilky používají dvoustupňové přeplňování malým a větším turbem, již dlouho existuje variabilní geometrie lopatek a objevuje se dokonce i kombinování turba a mechanického kompresoru.

Trochu jiným způsobem jde ovšem na věc švédská automobilka Volvo, využívající systém Power Pulse.

K motoru se systémem Power Pulse přibývá malý elektronicky poháněný kompresor a dále tlaková nádoba na vzduch. Během jízdy kompresor pumpuje vzduch přes vzduchový filtr a udržuje tak stálý tlak v nádobce. Jakmile se potom řidič rozhodne akcelerovat a šlápne na plyn, otevře se ventil a stlačený vzduch z nádobky se vyprázdní do výfukového potrubí, kde pomůže spalinám rychleji roztočit turbodmychadlo. Tedy to menší z nich. Stejně jako mnoho dalších automobilek, používá i Volvo u svých motorů zmiňované dvoustupňové přeplňování.

Volvo XC40.
Řídili jsme nové Volvo XC40. Dostalo nás skvělým interiérem i jízdou

Výsledkem je prakticky okamžitá odezva na plyn, kdy motor zabere ihned po sešlápnutí pedálu. Elektrický kompresor se potom stará o to, aby bylo vzduchu v nádobě pořád dost a systém Power Pulse byl k mání kdykoliv a opakovaně.

Technologie je k nalezení u všech modelů Volvo, vybavených vrcholným dieselovým motorem s označením D5. Benzínový motor T6 potom využívá kombinace přeplňování turbem a klasickým kompresorem.

Zdroj: Volvo