Nehoda na britské dálnici A1 poblíž západního Yorkshiru vypadala jako záběry ze seriálu Kobra 11, přičemž vůbec první policista na místě nehody Martin Willis předvedl doslova seriálový či filmový výkon, když řidič nabourané dodávky zachránil život.

Dodávka byla totiž uvízlá na svodidlech u srázu ze silnice a každou chvílí mohla s uvězněným řidičem spadnout dolů. Samozřejmě jako naschvál foukal silný vítr a průjezd kamionů okolo situaci zrovna nepomáhal.  

Willisovi tak bez pomoci někoho dalšího nezbývalo nic jiného, než se pokusit vlastníma rukama balancující vozidlo udržet před pádem dolů. Než přijely posily, auto v tomto stavu držel celých 15 minut. O tom, že to byla zrovna jeho fyzická síla, co dodávku udrželo na svodidlech, lze samozřejmě pochybovat. I tak ale policista zaslouží uznání.

Koncept BMW řady 8.
BMW chce výrobu elektromobilů financovat produkcí dalších luxusních modelů

Po příjezdu hasičů a zafixování vozu na místě pak ovšem ještě celé dvě hodiny trvalo, než byl zraněný řidič z kabiny dodávky vyřezán ven. Muž prozatím zůstává hospitalizován.

Pár fotek z nehody se dostalo na Twitter, kde celou situaci Willis vlastními slovy popsal. Nakonec ho touto cestou kontaktovala i rodina řidiče dodávky, která policistovi z celého srdce děkovala za jeho záchranu.