Děti bohatých rodičů si mohou luxusu užívat už od narození i díky poslednímu modelu kočárku nazvanému Mercedes Avantgarde. Německá automobilka se za účelem jeho vývoje spojila se známým výrobcem Hartan. Výsledkem je luxusní „stroj“, který mimo jiné dostal parádní kolečka AMG s pěti dvojitými paprsky. Ta přesně odpovídají těm nabízeným v příplatkové výbavě pro vybrané modely Mercedesu.

To ale není zdaleka vše. Kočárek má nastavitelné odpružení a jeho rám je vyroben z hliníku. Proto se může chlubit nízkou hmotností 8,9 kilogramu, přičemž jednoduše odnímatelná dětská sedačka váží 4,1 kilogramu. Součástí balení je navíc ještě „vajíčko“ pro novorozence, takže kočárek bude sloužit už od začátku. Samozřejmostí jsou i teleskopická řidítka, parkovací brzda a možnost jednoduše otočit lehátko či sedačku tak, aby dítě koukalo směrem na rodiče, nebo směrem dopředu.

BMW X7 vs. Mercedes GLS vs. Volvo XC90 vs. Audi Q7
Srovnání: BMW X7 vs. konkurence. Novinka je mezi SUV opravdový obr

Podobně jako Mercedesy, má i kočárek s nepřehlédnutelným logem luxusní automobilky bohatou příplatkovou výbavu. Dokoupit se dá například stínítko proti slunci v designu od Mercedesu nebo větrný štít. K dostání bude i praktický organizér na rodičovské drobnosti, kam se dají schovat klíče, mobil nebo peněženka. Dítě zahřeje dodatečná dečka. Kočárek by se měl dostat do prodeje už během listopadu.