K ohni hasiči vyjeli ve čtvrtek kolem 21:30. „Požár byl ohlášen s tím, že se jedná o bývalý kravín, který aktuálně slouží k ustájení většího počtu koní," sdělil Mitáček. Koně hasiči vypustili do venkovního výběhu a na místo dorazil i veterinář, který zvířata prohlédl a ošetřil popálené koně.

Oheň zasáhl v hospodářském objektu plochu o rozloze zhruba 150 metrů čtverečních, na vnější straně objektu navíc vyhořel přístavek. Plameny dostali hasiči pod kontrolu asi během 20 minut, ale celková likvidace požáru jim trvala zhruba tři hodiny. Zásahem se podařilo zachránit další majetek asi za 1,5 milionu korun.

„Hasiči se shodli, že v souvislosti s evakuací většího množství velkých zvířat šlo o nevšední a náročný zásah. V 80 metrů dlouhé zakouřené hale museli zasahovat v dýchacích přístrojích, vystresované a zraněné koně hledat a následně je s majiteli vyvádět. Panické přesuny stáda v prostředí s minimální viditelností označili za velmi nebezpečné i pro zkušené a letité záchranáře," popsal zásah Mitáček.

Na místo již dorazil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzplanutí. Vzhledem k tomu, že zatím není vyloučené možné úmyslné zapálení objektu, hasiči na případu spolupracují také s policií.