A kroměřížská policie včera potvrdila, že se nejednalo o výmysl. Vyšetřuje totiž počínání šesti mladých lidí, kteří na vlakovém nádraží v Hulíně natáčeli video, na němž jeden z nich v masce klauna napadá motorovou pilou jiného.

Zdroj: PČR Kroměříž

Úmyslem mladých vtipálků bylo podle všeho jen zmást a vylekat veřejnost, přesto jim i za to může hrozit trest.

„Od minulého úterý prověřujeme jednání šestice mladých lidí, která v noci v podchodu pro pěší u vlakového nádraží v Hulíně natáčela video, ve kterém muž v masce klauna s motorovou pilou děsil dvě aktérky hrající náhodné kolemjdoucí," potvrdila Deníku kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Vyšetřování podivného hulínského natáčení začalo podle policejní mluvčí na základě telefonického oznámení na tísňovou linku 158. „Všichni jeho aktéři se posléze přesunuli do podchodu vlakového nádraží a tam natáčeli další scénku, při které klaun motorovou pilou rozřezával mladého muže. V průběhu natáčení okolo procházelo několik cestujících, kteří vystoupili z vlaku," podotkla Simona Kyšnerová.

Policistům z Hulína už se podařilo odhalit totožnost všech mladých lidí na videu.

„Jedná se o osoby ve věku dvacet až šestadvacet let. Nyní zjišťujeme, zda se aktéři těchto scének dopustili protiprávního jednání," dodala policejní mluvčí.

V souvislosti s vyšetřováním případu žádá policie o pomoc také svědky, kteří v úterý v noci procházeli podchodem a natáčení viděli. „Mohou nás kontaktovat na bezplatné lince 158 nebo na telefonním čísle hulínských policistů 974 675 741," upřesnila Simona Kyšnerová.

Dodala, že vyšetřovatelé zatím také teprve zjišťují, jestli se stejní lidé nepodíleli i na natáčení videa, které se objevilo na českém internetu a mělo údajně pocházet z jednoho z vlakových přejezdů právě v Hulíně.

Jak Kroměřížský deník informoval už minulý týden, muž v masce klauna v něm přiběhl ke stojícímu autu a z kanystru ho polil tekutinou, která měla zřejmě připomínat benzín.

Kolem klaunů strašících obyvatele kousky sahajícími od děsivých kanadských žertů až po ohrožování baseballovou pálkou či mačetou, propuká v řadě evropských zemí hysterie, kterou vydatně přiživují sociální sítě schopné bleskovou rychlostí rozšířit skutečné i smyšlené zprávy.

Několik incidentů už navíc skončilo zraněním, například minulý týden utrpěl vážné zranění šestnáctiletý chlapec, který se v Berlíně pokusil v masce klauna vyděsit skupinu mladých lidí. Jeden z překvapených známých ho totiž pobodal.

V Rostocku na severu Německa klaun s baseballovou pálkou napadl a zranil devatenáctiletého mladíka. Další případy v poslední době hlásí i jiná německá města a objevily se třeba také ve Švédsku.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU