„Asi pod záminkou se mě zeptala, kudy se jde k Nemocnici Atlas. Když jsem odpověděla, tak hned spustila, že mám krásné oči a začala mi říkat, jaká jsem a co mě trápí. Celkem to sedělo," poznamenala Marcela. Proto se snědší ženy zeptala, jestli náhodou není věštkyně.

„Něco takového," odvětila paní drobné postavy a vyzvala Marcelu, ať s ní jde kousek stranou, že jí řekne víc.

„Měla jsem dost času, než mi pojede autobus, tak si říkám proč ne. Žena pokračovala ve výčtu mých vlastností a momentálních potíží. Pak mi poradila, ať si vytrhnu tři vlasy a položím je na papír," popisovala Marcela.

Aby mohla žena v jakémsi rituálu pokračovat, vyzvala Marcelu, ať vytáhne papírovou bankovku. Ujišťovala ji přitom, že není podvodnice a peníze jí vrátí.

Marcela nejdříve tvrdila, že peníze nemá, ale po naléhání vytáhla z peněženky dvoustovku. Žena si ji vzala do jedné ruky a druhou držela Marcelu. Ta musela mít při „žehnání" papírku s vlasy překřížené nohy.

„Potom mi žena doporučila, ať si dám požehnané věci pod polštář. Za měsíc je prý mám spálit a do roka si za to najdu partnera a udělám všechny zkoušky ve škole," pokračovala Marcela.

Přestože už v tomto okamžiku začala žasnout, zatím bylo všechno v pořádku. Do té doby, než se žena Marcely zeptala, kolik z těch dvou stovek je ochotna obětovat pro své štěstí. „Nic," odpověděla. „Něco musíte," říkala soucitně žena. „Tak maximálně korunu," poznamenala Marcela. „Ale to musí být papírovka. Aspoň stovku," přesvědčovala ji žena.

„To už jsem tušila, že jde do tuhého, tak jsem řekla, že pospíchám. Žena mi ale odmítala dvoustovku vrátit. Tak tak jsem jí peníze vytrhla z rukou. Jak ta se rozlítila! Začala nadávat, proklínat mě a papírek s vlasy škubala a házela na zem. Rychle jsem utíkala pryč," popsala svůj zážitek Marcela. Zlínský deník o tom informovala proto, aby varovala ostatní, na které by si mohla žena ve Zlíně počíhat.

„Věřím, že by spoustu lidi dokázala skutečně zmanipulovat a peníze od nich vzít. Všichni máme nějaký problém a všichni chceme být šťastni a žena působila opravdu velmi přesvědčivě. Dávejte si na ni pozor," varuje ostatní Marcela.

Kdo nechce přijít o stokorunu, případně vyšší finanční částku, raději ať se s žádným cizím člověkem nezastavuje, radí otrokovický psychiatr Josef Zvoníček.

„Jakmile vás někdo chytne za ruku, jste v jeho moci, v tomto případě ve spárech šikovné ženy. Požadovat minimálně bankovku je z její strany dobrý trik. Zřejmě si tímto způsobem vydělává," poznamenal lékař. 

MARIE ŠIDLOVÁ