„Jezdíme kolem areálu prakticky každý den, a vždy se mě děti ptají, kdy už se tam půjdeme podívat. Těší se na to, ale budou muset ještě vydržet, je vidět, že na stavbě jsou stále dělníci a objekt není hotový. Třeba to stihnou do Vánoc. Jsme rádi, že něco takového v Hradišti vzniká. Nemusíme jezdit do vzdálenějších regionů a budeme mít centrum prakticky kousek od domu," podotkl Hradišťan Vlastimil Novosad.

Otevření centra se už nemohou dočkat ti nejmenší. Podobné zařízení totiž v Hradišti citelně chybí. „Rodiče mi říkali, že se má něco takového otevřít. Mám z toho radost, už aby to bylo. Jezdíme občas do Zlína a je to tam perfektní. Když bude takové centrum i v Hradišti, můžeme tam chodit častěji než do Zlína," má jasno sedmiletý Patrik Polášek.

Zástupce investora ale nadšení podobných nedočkavců mírní. Nechal se slyšet, že do Vánoc zřejmě nebude možné herní plochu zprovoznit. „Náš záměr na otevření centra oddálila vlhkost zdiva. Museli jsme proto uvnitř zapojit vysoušeče. Do doby, než budou zdi suché, nemá cenu otvírat a ani stěhovat dřevěné vybavení. Vlhkost by ho mohla vážně poškodit. Zprovoznění plánujeme někdy mezi patnáctým až devatenáctým lednem," vysvětlil Martin Bukvic. Podotkl ale, že hrubá stavba je již hotová a po vysušení zdí už nic nebude bránit instalaci atrakcí. V nejbližších dnech zmizí z budovy lešení a dokonce se rozsvítí nápis Smajlíkov na objektu.

Dětské centrum má vzniknout na ploše někdejší firmy, v blízkosti supermarketu Tesco. Smajlíkov s prolézacími, lezeckými atrakcemi a dalším vybavením, které bude o něco menší než ve Zlíně, vyroste na místě bývalé opravny nákladních aut. Součástí vybavení bude prostor pro nejmenší děti s odrážedly a šlapacími čtyřkolkami. Bude mít rozlohu 440 metrů čtverečních. Hlavní budova Smajlíkova a parkoviště bude ale jen první etapou rozsáhlého projektu. V dalších letech přibudou u zábavního centra obchody s dětským zbožím, ale i cukrárna, kavárna, kadeřnictví a další provozy.

V další etapě dojde na otevření a úpravu doposud uzavřené plochy na Mojmírově ulici. „Vznikne tak souběžná cesta vedle třídy Maršála Malinovského, která povede od parku ve Smetanových sadech až ke Smajlíkovu a Tesku," vysvětlil Martin Bukvic.