Po změně daňového systému posílají peníze na magistrát finanční úřady. Loterijní firmy musejí podle legislativních změn platných od letošního roku odvádět 20 procent z rozdílu mezi vsazenými částkami a vyplacenými výhrami a také poplatek 55 korun za každý výherní přístroj a den, který získávají obce. Většina z odvodů jde do obecních pokladem, zbytek zůstává státu.

O rozdělení peněz konkrétním subjektům rozhodne zlínské zastupitelstvo v září. Vedení města však upozornilo na to, že peníze nemusejí získat ve všech případech stejné subjekty, které je dříve dostávaly přímo od loterijních společností. „Nedokážeme také říct, zda částka, kterou město dostane, bude každé čtvrtletí stejná," řekl Běták s tím, že z každé splátky si radnice ponechá pět milionů korun bez ohledu na její výši, zbytek vždy rozdělí podle daných kritérií.

Podle odhadů ministerstva financí by mělo město letos získat z hazardu až 80 milionů korun, radnice však byla už dříve opatrnější a tvrdila, že částka bude zřejmě nižší. „Tvrdíme od začátku, že to bude kolem 40 milionů ročně, což se nyní potvrzuje," poznamenal Běták. Ve městě je nyní 936 licencovaných přístrojů.