Prodejce přijel do Vsetína v pondělí odpoledne. Kolem 16:00 odešel z hotelového pokoje a vrátil se pár minut po 17:00. Poté zjistil, že z pokoje zmizela cestovní taška se zlatými a stříbrnými šperky, prsteny, řetízky, náramky, náušnicemi a přívěsky. Zloděj sebral i pistoli, několik tisíc korun, videokameru, osobní věci a doklady.

„Jak neznámý pachatel do pokoje vnikl, zatím nevíme, protože dveře nebyly nijak poškozeny. Muži z Jesenicka a firmě z Brna vznikla krádeží škoda téměř milion korun. Jedenašedesátiletý muž měl u sebe velké množství šperků, protože je prodejcem, který nabízí šperky do různých prodejen zlatnictví po České republice," uvedla Javorková.

Policie žádá případné svědky, kteří by poznali muže na fotografiích z bezpečnostních kamer z recepce hotelu na webu www.policie.cz nebo si všimli jeho pohybu v okolí hotelu Vsacan či ulicích Vsetína, aby zavolali na policejní linku 158. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny za krádež, porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování až osm let vězení.