Březina předvedl povedený výkon a po nepovedeném vystoupení na evropském šampionátu si spravil chuť. Získal celkem 85.15 bodu, což je pouze o 2.5 méně, než je jeho osobní rekord. Bravurně zvládl všechny skoky, včetně kombinace se čtverným salchowem. V konečném účtování krátkého programu obsadil devátou příčku.

"Jsem spokojený hlavně s bodovým ziskem a s tím, že jsem zajel čistý program. Konečně se vyplatila práce, kterou dva roky děláme," usmíval se Březina v rozhovoru pro Radiožurnál. A přiznal, že povedený salchow mu dodal sebevědomí. "Určitě mi to pomohlo. Byl to nákop, který rozjel motor do zbytku programu. Poté jsem jel uvolněně, úplně jak automat."

Eva Samková se raduje z bronzové medaile ve snowboardcrossu.
Parádní stíhací jízda a třetí medaile! Samková vyjela bronz

Díky dobře zvolené hudbě ke svému vystoupení si Březina mohl užívat i přízeň publika. "Když jsem začal jízdu, slyšel jsem, jak hala ztichla, všichni čekali, až to začne, pak se roztleskali. Je to asijská hudba, jim to sedí a dokážou rytmus zvládnout," dodal.

V sobotních volných jízdách se představí 24 nejlepších krasobruslařů.

Krasobruslení, muži - krátký program: 1. Hanju (Japonsko) 111,68 bodů, 2. Fernández (Španělsko) 107,58, 3. Uno (Japonsko) 104,17 … 9. Březina 85,15.

Snow volejbal.
Po olympiádě se snow volejbal představí ve Špindlerově Mlýně