Nejúsměvnější přehmat se povedl televizi NBC. Ta do světa pustila zprávu, že zlatá medaile patří Anně Veithová a přepla na jiný sport. V tu chvíli stála Ester Ledecká teprve na startu. Uběhlo pár minut a televize se svým divákům musela omlouvat za mylnou informaci.

Fakt, že se s něčím podobným prostě vůbec nepočítalo, skvěle vystihl server Sportingnews, kde naskočila zpráva: "Snowboardistka Ledecká na secondhandových lyžích vyhrála zlato ve svém druhém nejlepším sportu."

Secondhandové lyže? Ano. Je totiž běžné, že lyžařky, které nepatří mezi největší hvězdy, dostanou lyže právě po největších osobnostech. A to byl i případ Ledecké, která závod odjela na lyžích po americké sjezdařské ikoně Mikaele Shiffrinové. Ty nejlepší lyže firma dává až po velkých úspěších. Dá se tedy očekávat, že u Ledeckých brzy zazvoní pošťák s novou zásilkou.

Ester Ledecká je zlatá!
Ledecká je zlatá! Na OH šokovala vítězstvím v super-G. Na lyžích

Světová média se ještě dlouho po závodě předháněla v superlativech.

BBC: Jeden z nejúžasnějších olympijských příběhů všech dob.

Kronen Zeitung: Neskutečné! Tohle je největší senzace v alpském lyžování v historii olympijských her. Ester Ledecká čmajzla Anně Veithové už takřka jisté vítězství.

L´Equpie: Kdo jsi, Ester Ledecká? Vypadalo to na klasické stupně vítězů, všechno se ale sesypalo ve chvíli, kdy už to nikdo nečekal. Ester Ledecká se startovním číslem 26 způsobila jedno z největších překvapení historie sjezdového lyžování.

Pavel Francouz v akci.
Ester má zlato? Čekal jsem to. Aha, na lyžích. Tak to je zázrak! žasl Francouz

CNN: Byla to pohádka, ale ne pro Lindsey Vonnovou. Nejlepší sjezdařka všech dob skončila šestá v nádherném závodě, který vyhrála snowboardistka Ledecká.

La Tribune de Geneve: To jsou olympijské hry, to jsou úžasné příběhy. Pro sport je to skvělé.

A takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Olympijské hry pokračují a už brzy se může zrodit jiný sportovní zázrak. Ester Ledecká se ale nesmazatelně zapsala do historie nejen českého, ale i světového zimního sportu.

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G
Sportovci tleskají Ledecké. Američanka chce znát její DNA