Erbanová po olympijských hrách v Soči před čtyřmi roky učinila zásadní rozhodnutí - svou výkonnost bude zvyšovat v Nizozemsku, rychlobruslařské kolébce. Nelituje, cesta se nyní ukázala být správná.

„Když se na to teď koukám zpátky, tak si říkám, co jsem si to myslela. Měla jsem dvě tašky, brusle a myslela jsem si, že to bude všechno v pohodě? Do toho se tam začal míchat i osobní život, kdy jsem tam byla o samotě, s tím bruslařským. Navíc jsem si začala sama řešit sponzory a management. Ještě k tomu jsem musela potvrdit a obhájit, že to byl dobrý krok, což bylo někdy docela náročné. Přiznám se, že jsem častěji brečela, než jsem se smála," prozradila Radiožurnálu 25letá rychlobruslařka.

Když jí v úterý na krk pověsili bronzovou medaili, zářila štěstím. „Je taková trochu zlatá, trochu oranžová. Bronzová. A nejkrásnější," culila se a pořád se sama sebe ptala, jestli se jí to nezdá, vždyť trnitou cestou došla k životnímu úspěchu, na Hrách brala svou první medaili. A jak si po olympiádě od sportování odpočine? "Budu chvíli dělat běžné věci s rodinou, s nejbližšími," prozradila.

Bronzová olympijská medailistka Karolína Erbanová na archivním snímku s maminkou Simonou. V den úspěšného závodu spolu na dálku sledovaly hokejový zápas našich se Švýcarskem.
Cesta k bronzu? Erbanová řešila s mámou hokej

Czech TeamZdroj: ČOV