Po Veronice Vítkové si dokráčel pro cenný kov další zástupce českého biatlonu. Michal Krčmář nepatřil rozhodně k favoritům nedělního závodu, ale střílel přesně a běžel rychle. Pro závod ideální kombinace.

Martina Sáblíková je stále velkou medailovou nadějí české výpravy.
Zvedne se Sáblíková? Na pětce odevzdá vše, ujišťuje kouč Novák

Není tajemstvím, že další rodák z Vrchlabí (vedle Veroniky Vítkové), který do základní školy chodil například i s Evou Samkovou, je velký dříč a pracant. Biatlonu se věnuje od svých třinácti let a jeho mottem je „Když něco děláš, dělej to pořádně a naplno!“

V Pchjongčchangu se podle toho řídil a stříbro mu náleží právem.

Fandové si ho budou spojovat i s emotivním rozhovorem pro Českou televizi po závodě, kdy přes slzy nemohl téměř mluvit. „Ale to jsem já, jsem emotivní člověk, hodně to prožívám a tohle byl nával emocí,“ usmíval se biatlonový sympaťák.

Že ne každý závod mu může zajistit příval pozitivních emocí, poznal Krčmář v pondělní stíhačce, ve které se českým biatlonistům nedařilo.

Že by foto do rodinného alba?Zdroj: twitter ČOV

„Tady to moc soustředěný výkon nebyl,“ přiznal. „Ale do závodu jsem šel s čistou hlavou, chtěl jsem dobrý výsledek,“ ujistil.

Rozhodla střelba. „Dvakrát jsem netrefil a už to jelo. Bohužel ta první ležka byla nezvládnutá a stalo se to, čeho jsem se po neděli obával. Ale nemyslím, že by tam hrál roli nějaký dojem ze včerejška. Chtěl jsem zkrátka být připravený a myslím, že jsem připravený byl. Že jsem to pak nezvládl, je druhá věc,“ uznal.

Medailová ceremonie - Veronika Vítková brala bronz
OBRAZEM: Bronzové Vítkové medaile málem přimrzla k zubům

Dnes se mu ale při předávání medailí vrátily zase myšlenky na krásný nedělní závod. „Je to úžasné, postupně mi dochází, co se mi povedlo. Ale ještě není konec, je třeba se koncentrovat na další závody,“ upozornil Michal Krčmář.

Fanoušci věří, že medailím z aktuálně nejoblíbenějšího zimního sportu není ještě konec. Biatlonisté mají před sebou dalších sedm závodů.

Czech TeamZdroj: ČOV