Jednatřicetileté Pančochové, která se kvůli koronaviru zatím musí v Číně obejít bez trenéra Přemysla Vidy, se v areálu Čang-ťia-kchou nevydařila ani jedna kvalifikační jízda. Před olympiádou, na niž se jako první freestylistka v historii kvalifikovala ve všech třech disciplínách, se přitom právě na slopestyle nejvíce těšila. V roce 2014 v Soči v něm byla pátá.

Snowboardistku Šárku Pančochovou letos čekají už čtvrté olympijské hry.
Pančochovou čeká čtvrtá olympiáda: Jedu na styl a pokusím se lítat vysoko!

"Trénink byl přitom super. Hned ve třetí jízdě jsem dala tu závodní jízdu a byla jsem ráda, že to takhle padlo. Ale taky jsem někdy trochu nervózní, když se mi ten trénink takhle hodně podaří. Nechci být pověrčivá, ale někdy to pak v závodě úplně nevyjde. Ale tím to nebylo. Spíš se změnily podmínky, dlouho čekáte nahoře, než pojedete," řekla Pančochová a vysvětlila, že trať byla ledovější a více foukal vítr.

"Musíte dát všechny triky, jinak body nejsou dobré. Počítá se to jako pár, potřebovala jsem to celé spojit a bohužel. Jsem hrozně zklamaná, že se mi to nepodařilo," přiznala.

Chtěla dohnat body

V první jízdě chybovala hned na začátku. "Takže jsem pak improvizovala. Chtěla jsem nahnat body, takže jak se jede z té trubky nahoru, chtěl jsem udělat backside a chytnout si u toho prkno, ale bohužel to jsem v tréninku vůbec nedělala, dopadla jsem víc na zadní nohu a sedla jsem si u toho," popsala Pančochová.

Při druhém pokusu se zase pomalu rozjela na první skok. "Bohužel jsem pak nedopadla úplně do dopadu, koplo mě to a přisedla jsem si. Jelo to výrazně víc tím, že je to zmrzlejší," doplnila. Pokud by prý předvedla svůj standard, do finále by bezpečně postoupila.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.
Víkendové taháky v Pekingu: První českou medailovou nadějí bude Sáblíková

Nejlepší kvalifikační jízdu předvedla Zoi Sadowská Synnottová z Nového Zélandu, která získala 86,75 bodu. Z druhého místa postoupila Japonka Kokomo Muraseová (81,45) a třetí byla Enni Rukajärviová z Finska (78,83). Pančochová získala za první jízdu 25,51 bodu, za druhou 17,18.